Opening avontuurlijk Drielindenpad

Jenka Watteny

16/09/2023
Natuur Actua

Het Drielindenpad is een avontuurlijk pad geworden met verschillende natuurlijke speelelementen in een bosrijke omgeving. Er is een aansluiting tot een wandeling van 3,8 kilometer. Blikvanger is de hoge zitbank van 2,5 meter die zicht geeft op het mooie landschap. 


Steven Bogaert, schepen van leefmilieu

"Het Drielindenpad, een avontuurlijk pad met verschillende natuurlijke speelelementen in een bosrijke omgeving, wordt vandaag officieel opengesteld. We willen onze inwoners en bezoekers het natuurlijk overstromingsgebied rond de Drielindenbeek en de aanliggende schapenweide laten ontdekken. Tegelijkertijd brengen wij kinderen en jongeren via een avontuurlijk pad en wandelroute de liefde voor de natuur bij. 

De rust- en picknickbanken en de hoge zitbank van 2,5 meter geven zicht op het mooie landschap. Wandelaars vinden hier een aansluiting tot een wandeling van 3,8 kilometer.

Voor fietsers is dit de ideale stopplaats langs het vernieuwde fietsnetwerk vanuit Westtoer. De nodige fietsnietjes zijn voorzien. Het speelbos en de natuurlijke speelelementen nodigen kinderen uit tot spelen in de natuur. Avontuur verzekerd!

Dit pad is een realisatie van de gemeente Lichtervelde. De technische dienst stond in voor het ontwerp en de creatie van de speeltoestellen. De provincie West-Vlaanderen en stadlandschap West-Vlaamse hart verleenden hun steun aan dit project. 

Ligging

Het Drielindenpad is bereikbaar via de Bellestraat en de Fonteinestraat. Het is gelegen tussen de fietsknooppunten 15 en 75.

bigpic
Foto 1 van 5
bigpic
Foto 2 van 5
bigpic
Foto 3 van 5
bigpic
Foto 4 van 5
bigpic
Foto 5 van 5
Foto 1 van 5
Foto 2 van 5
Foto 3 van 5
Foto 4 van 5
Foto 5 van 5