Westtoer stelt nieuwe toeristische infopunten voor

Jenka Watteny

23/03/2024
Actua horeca/toerisme

Westtoer stelde woensdag de nieuwe toeristische infopunten in het Brugse Ommeland voor. Hiervoor werden deze uitgenodigd in Kinderboerderij Den Ast in Lichtervelde, één van de infopunten. 


Het Brugse Ommeland heeft in totaal 58 infopunten waarvan 19 nieuwe. In Lichtervelde zijn er vier toeristische infopunten, waarbij twee gekende namelijk het gemeentehuis en Kinderboerderij Den Ast (Hoogwielkestraat 53).

De twee nieuwe toeristische infopunten zijn Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat en De Bossneppe, Kortrijkstraat 16. 

“De toeristische infopunten zijn ambassadeurs voor het toerisme in onze provincie," zei gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, "deze zijn gelegen op plaatsen waar recreanten vaak spontaan voorbijkomen, het is een belangrijk, onontbeerlijk netwerk geworden. Westtoer deed een grondige evaluatie van het netwerk het voorbije jaar waarbij de blinde vlekken zijn gezocht en zijn opgevuld.” De infopunten zijn te herkennen aan de infoborden aan de gevel.

2024 staat bij het Brugse Ommeland in teken van kastelen en abdijen. Doorheen het jaar worden heel wat activiteiten en evenementen hierrond georganiseerd in meerdere gemeenten en steden (https://www.brugseommeland.be/nl/doen/kastelen-abdijen) 

bigpic
Foto 1 van 2
bigpic
Foto 2 van 2
Foto 1 van 2
Foto 2 van 2