Startdag nieuwe vrijwilligers Natuurpunt De Torenvalk

Jenka Watteny

22/03/2024
Natuur

Wie interesse heeft om als vrijwilliger bij Natuurpunt De Torenvalk te werken is welkom op 24 maart tussen 10 en 13 uur in het educatief centrum in de Baliekouter (Ommegangstraat, Wakken). Er zijn heel wat taken waaruit een vrijwilliger kan kiezen. 

In Natuurpunt De Torenvalk zijn vrijwilligers verantwoordelijk voor het beheer en de aankoop van de reservaten, het uitwerken en gidsen van activiteiten, educatie voor scholen, studie van verschillende dier- en plantensoorten in onze regio, het opvolgen van broedvogels, het beschermen van verschillende roofvogels en het plaatsen en opvolgen van hun nestkasten, adviezen geven aan lokale overheden om de natuur te beschermen, natuur bereikbaar maken voor iedereen en nog veel meer. 

Waarom vrijwilliger worden bij Natuurpunt? 

Eva Waeyaert (Coƶrdinator Educatie en Ondersteuning): 

"Je versterkt de natuur in je buurt. Meer en betere natuur is goed voor de biodiversiteit, voor het klimaat en voor de gezondheid van de buurtbewoners. Je leert nieuwe mensen kennen. Samen de handen uit de mouwen steken is plezant. Natuurpunters maken het graag gezellig met een hapje en een drankje. Je leert veel bij over de natuur. Al doende leer je. Voor je het weet noem je alle planten en dieren bij naam en bouw je mee aan een natuurinclusief Vlaanderen. Jij bent van harte welkom, of je nu veel of weinig tijd hebt, iets kent van de natuur of helemaal niet. Onze vrijwilligers staan je graag te woord tijdens een fijne babbel of wandeling. Ze vertellen over hun werking en wat jij kan betekenen voor deze werking. Heb je zelf ideeĆ«n? Stel ze zeker ook voor! Wil jij vooral fysiek aan de slag? Dan kan je helpen graslanden maaien, wandelpaden onderhouden en wilgen knotten. Wil je de natuur bestuderen? Dan kan je waarnemingen doen of in een werkgroep stappen. Hou je van het sociale contact? Dan kan je komen tappen of activiteiten organiseren.Wil je de natuur versterken? Dan kan je lokaal beleidswerk doen of aankopen realiseren."

Kortom, voor ieder wat wil(d)s. Kom naar de Startdag op 24 maart en schrijf je in via eva.waeyaert@detorenvalk.be